Autorijles (Rijbewijs B)

De praktijk

De eerste autorijlessen zullen besteed worden aan het wennen aan de auto. Je leert tijdens deze eerste autorijles de auto onder controle te krijgen m.b.t. schakelen, sturen, gas geven en remmen. Als je dat onder de knie hebt worden de autorijlessen stapsgewijs uitgebreid met andere handelingen die je nodig hebt om veilig en zelfstanding in het verkeer te bewegen. Wij werken met instructiekaarten, waarop je vorderingen worden bijgehouden. Deze kan en mag je te allen tijde inzien. Plannen van de rijlessen doe je zelf via de app van Plango of via de leerlingenportaal van Plango. Zo blijf je zelf de baas over jouw agenda. Wil je rijden op een moment welke niet in de planning pas hoef je alleen maar even te vragen via telefoon/whatsapp of SMS. Als het past in de planning wordt jouw verzoek ingewilligd. Dus: op zoek naar een autorijschool in Ermelo of omgeving? Bel ons of schrijf je in!

Tussentijdse toets

Aan het einde van de opleiding plannen wij de Tussentijdse Toets (TTT) bij het CBR om zo te kijken hoe ver je met je autorijlessen bent. De TTT is een goede graadmeter en wordt op dezelfde manier afgenomen als het echte examen. Uiteraard willen wij dat jij je rijbewijs zo snel mogelijk op zak hebt!

2toDrive

Ben je minimaal 16,5 jaar, maar nog geen 18 jaar, dan kun je deelnemen aan het project 2toDrive. Je krijgt gewoon autorijles, maar voor je praktijkexamen moet je 17 jaar zijn. Tot aan je 18e mag je alleen onder begeleiding van een ervaren chauffeur de weg op. Je hebt hiervoor een begeleiderspas nodig.

Voor meer informatie kijk op de website van 2toDrive

Bekijk hieronder de video van het CBR over het verloop van het praktijkexamen.

Praktijkexamen

Bekijk hieronder de video van het CBR over het verloop van de tussentijdse Toets.

Tussentijdse Toets

2toDrive

Ook je rijbewijs halen? Schrijf je vandaag nog in.