Theorie

Vooraf

Wanneer je begint met je praktijklessen, is het verstandig om ook met je theorie te beginnen of er al mee bezig te zijn. Wanneer je bekend bent met de theorie van het verkeer zullen de praktijklessen makkelijker worden. Je zult verkeerssituatie sneller herkennen en ook sneller oplossingen kunnen bedenken voor bepaalde situaties. De autorijlessen zullen dan ook een leuker en uitdagender zijn.

Bekijk ook de video op deze pagina. Hier zie je hoe het theorie-examen in zijn werk gaat.

Online via ITheorie

Theorieles voor het theorie-examen was nog nooit zo leuk en leerzaam. iTheorie is een complete theorie opleiding en bestaat uit een compleet digitaal theorieboek, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles en je kunt theorie-examens oefenen.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt een theorie-examen?

Het theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten.

Hoelang is mijn theoriecertificaat geldig?

Het certificaat is 1½ jaar geldig.

Ik wil graag een theoriecursus volgen, wat moet ik doen?

Je volgt bij ons in principe een on-line theoriecursus. Op die manier kun je op ieder gewenst moment en op ieder tijdstip aan je theorie werken. Voordeel is dat de lesstof altijd up-to-date is. Vraag je instructeur over de details of stuur een mail.

Mag ik voor mijn 18e jaar theorie-examen doen?

Ja, u mag vanaf 16 jaar theorie-examen doen voor personenauto

Moet ik een theoriecursus volgen voor het behalen van mijn theorie-examen?

Nee, je kunt de theorie ook leren d.m.v. theorieboeken of een theoriecursus online.

Hoe vraag ik een theorie examen aan?

Je kunt het zelf via www.cbr.nl aanvragen of wij kunnen dat voor je doen. Als je wilt dat wij voor u het examen aanvragen kunt je dit met de instructeur bespreken.

Hoeveel fout mag ik hebben voor mijn theorie-examen?

Het examen bestaat uit 2 onderdelen. Voor het onderdeel Verkeersregels en -inzicht krijgt je 40 vragen en moet je 35 van de 40 vragen goed beantwoorden. Je kunt dus 5 fouten maken. Voor het andere onderdeel, Gevaarherkenning, krijgt je 25 vragen en moet je 13 van de 25 vragen goed beantwoorden. Je kunt dus 12 fouten maken.

Hoe gaat het theorie-examen

Ook je rijbewijs halen? Schrijf je vandaag nog in.